Sportfysiotherapie

Revalideren is ook topsport!

Sporters hebben behoefte aan een fysiotherapeutische behandeling die aansluit bij hun sportbeleving. Sportrevalidatie is voor zowel top- als breedtesporters.

SportFysiotherapieTeam

Een goede behandeling begint met het stellen van de juiste diagnose. Bij Paulides + Partners werken goed geschoolde sportfysiotherapeuten. Naast het fysiotherapeutisch onderzoek hebben wij ook de beschikking over echografisch onderzoek. Zo komen we snel tot de kern van het probleem en kunnen we een gericht behandelplan opstellen.

Het belangrijkste bij het begeleiden van sporters is de ‘coaching’ in de revalidatie periode. Vaak betekent dit het adviseren over het belasten van de blessure. Daarnaast bestaat de daadwerkelijke behandeling uit massagetechnieken, spier-, en gewrichtsmobilisaties, manipulaties en shockwave therapie. Ons SportFysiotherapieTeam staat voor u klaar om u in uw revalidatie te begeleiden!

Revalidatietraining

Een andere naam voor revalidatietraining is herstel training. Deze vorm van training bestaat uit kracht-, lenigheid, coordinatie en uithoudingsvermogen training. Deze trainingen worden sportspecifiek gemaakt. Zo zal de revalidatie van een voetballer met een enkelblessure er anders uitzien dan die van bijvoorbeeld een volleyballer.

Het doel van de behandeling is vanzelfsprekend het zo snel mogelijk weer terug komen op het ‘oude’ niveau. In dit kader is het van belang dat er ook snel verwezen kan worden naar andere diciplines als een sportarts of orthopeed voor bijvoorbeeld nader onderzoek of advies. 

 

Samenwerking

Paulides + Partners onderhoudt zeer nauwe banden met de sport medische afdelingen van het Haaglanden Medisch Centrum en het Alrijne ziekenhuis.

Daarnaast verzorgt Paulides + Partners o.a. de fysiotherapeutische behandeling van de selectie van
ZZ Leiden Basketball en houdt het een blessurespreekuur bij MHC Forescate.