Sportfysiotherapie

Revalideren is ook topsport!

Sporters hebben behoefte aan een fysiotherapeutische behandeling die aansluit bij hun sportbeleving. Sportrevalidatie is voor zowel top- als breedtesporters.

SportFysiotherapieTeam

Het belangrijkste van de fysiotherapeut bij het begeleiden van sporters is de ‘coaching’ in de revalidatie periode. Vaak betekent dit het adviseren over het belasten van de blessure. Daarnaast bestaat de daadwerkelijke behandeling uit massagetechnieken, spier-, en gewrichtsmobilisaties en manipulaties. Ons SportFysiotherapieTeam staat voor klaar om u in uw revalidatie te begeleiden!

Het SportFysiotherapieTeam (SFT)

Revalidatietraining

Een andere naam voor revalidatietraining is herstel training. Deze vorm van training bestaat uit kracht-, lenigheid, coordinatie en uithoudingsvermogen training. Deze trainingen worden sportspecifiek gemaakt. Zo zal de revalidatie van een voetballer met een enkelblessure er heel anders uitzien dan die van bijvoorbeeld een volleyballer.

Het doel van de behandeling is vanzelfsprekend het zo snel mogelijk weer terug komen op het ‘oude’ niveau. In dit kader is het van belang dat er ook snel verwezen kan worden naar andere diciplines voor bijvoorbeeld nader onderzoek of advies. 

 

Samenwerking

Paulides + Partners onderhoudt zeer nauwe banden met de sport medische afdelingen van het Haaglanden Medisch Centrum (locaties: Antoniushove, Westeinde en Bronovo) en het Alrijne ziekenhuis (locaties: Leiderdorp en Leiden)

Daarnaast verzorgt Paulides + Partners o.a. de fysiotherapeutische behandeling van de selectie van
ZZ Leiden Basketball en voetbalvereniging Voorschoten’97 en houdt het een blessurespreekuur bij MHC Forescate en een jeugdblessurespreekuur bij Voorschoten’97.