Zwanger & Fitness

Petra Gielink

Bewegen en sporten gedurende de zwangerschap is gezond en verantwoord onder begeleiding van een speciaal geschoolde ZwangerFit®-fysiotherapeut. Dit kan je vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de bevalling doen! Er wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de veranderingen in je lichaam gedurende deze 9 maandenen de consequenties die dat heeft voor belastbaarheid, houding en beweging.

Na de bevalling is het belangrijk om je weer snel fit te voelen en voorbereid te zijn voor de komende tijd waarin je je leven met baby, gezin en werk gaat combineren. Het is ook verstandig om het sporten weer rustig  op te bouwen. Vanaf 4 a 6 weken na de bevalling kan je meestal wel weer starten met begeleide training.

Petra Gielink houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met begeleiding tijdens  en na de zwangerschap en heeft hiervoor meerdere nascholingscursussen gevolgd. Zij was een van de eerste fysiotherapeuten die volgens het ZwangerFit® principe werkte. Daarnaast is zij gespecialiseerd in bekkenproblematiek rond de zwangerschap.

Indien er sprake is van specifieke  bekkenklachten rond de zwangerschap kan een afspraak voor fysiotherapie gemaakt worden, met of zonder verwijzing.