Zwanger & Fitness

Petra Gielink

Vanaf januari 2017 biedt Paulides + partners Zwanger &Fitness, een mogelijkheid om tijdens  en na de zwangerschap onder begeleiding van Petra Gielink individueel te trainen in onze fitnesszaal aan de van Beethovenlaan.

Bewegen en sporten gedurende de zwangerschap is gezond en verantwoord onder  begeleiding  van een speciaal geschoolde ZwangerFit®-fysiotherapeut. Dit kan je vanaf het begin van de zwangerschap tot aan de bevalling doen! Er wordt vanzelfsprekend rekening  gehouden met de veranderingen in je lichaam gedurende deze  9 maanden en de consequenties die dat heeft voor belastbaarheid, houding en beweging.

Na de bevalling is het belangrijk om je weer snel fit te voelen en voorbereid te zijn voor de komende tijd waarin je je leven met baby, gezin en werk gaat combineren. Het is ook verstandig  om het sporten weer rustig  op te bouwen. Vanaf 4 a 6 weken na de bevalling kan je meestal wel  weer starten met begeleide training.

Petra Gielink houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met begeleiding tijdens  en na de zwangerschap en heeft hiervoor  meerdere nascholingscursussen gevolgd. Zij was een van de eerste fysiotherapeuten die volgens het ZwangerFit® principe werkte. Daarnaast is zij gespecialiseerd in bekkenproblematiek rond de zwangerschap.

Indien er sprake is van specifieke  bekkenklachten rond de zwangerschap kan een  afspraak voor fysiotherapie gemaakt worden, met of zonder verwijzing.