Bewegen bij hartproblematiek

Muriƫl van Eeuwijk

Inactiviteit is een van de risicofactoren voor het ontstaan van hart- en vaatziekten. Bewegen is belangrijk voor mensen met hart aandoeningen. Door het stimuleren van lichamelijke activiteit wordt de conditie behouden en kunnen verdere hart- en vaatproblemen voorkomen worden.

Doelgroep:
Het trainingsprogramma is bedoeld voor mensen die stabiel zijn en een revalidatieprogramma hebben gevolgd.
-Mensen met hartklachten en hartfalen zoals na een infarct, een klepoperatie of dotteren.
-Stabiel zijn.
-Gerevalideerd zijn (in ziekenhuis of revalidatie centrum).
-Eigens grenzen (h)erkennen.
-Mensen die moeite hebben om zelf activiteiten na revalidatie voort te zetten.
-Een recente inspanningstest hebben gedaan en toestemming van de cardioloog/arts hebben.
-Geen recente of ernstige complicaties hebben.

Trainingen:
Door het volgen van een trainingsprogramma wordt o.a aan de volgende trainingsdoelen gewerkt: Vergroten van de kracht van spiergroepen en spieruithoudingsvermogen, verlagen van de risicofactoren o.a. gewichtsvermindering, bestrijden van hoge bloeddruk, verlagen van een verhoogd cholesterol spiegel en stoppen met roken. Tevens ontwikkelen en onderhouden van een actieve leefstijl, vergroten van het uithoudingsvermogen en functioneel trainen.
Vooraf vindt een intakegesprek en onderzoek plaats, waarin bekeken wordt of u geschikt bent voor deelname aan het trainingsprogramma. Na een individuele intake wordt er een individueel trainingsschema opgesteld. Het trainingsprogramma wordt opgesteld aan de hand van de wensen van de patiënt. De training bestaat uit cardiofitness en spierfunctie training op fitnessapparatuur. Deze aanpak kenmerkt zich door werken met korte en lange termijn doelen. Hierbij wordt er rekening gehouden met uw aandoening en het programma wordt afgestemd op uw mogelijkheden.
De trainingen vinden plaats in de trainingszaal op de praktijk op de van Beethovenlaan 69b
U wordt begeleidt door Muriël van Eeuwijk, fysiotherapeute. Zij heeft meerdere cursussen voor hart- en vaatziekten gevolgd. Deze opleidingen zijn gericht op het verwerven van kennis, kunde en vaardigheden, welke zijn om hart- en vaat patiënten deskundig te begeleiden. Tevens is zij lid van de Vereniging van Hart-, Vaat- en Long fysiotherapie (VHVL) en van het Chronisch ZorgNet.

 

Tarieven bewegingscentrum
Aanmelden kan telefonisch of via het contactformulier.