Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Kevin de Jong & Anne Kluivers

Inleiding

In 2016 stonden er in Nederland 645.900 mensen geregistreerd bij de huisarts met een vorm van hersenletsel.

Ons brein is een ingewikkeld orgaan met heel veel hersencellen en nog een veelvoud daarvan aan verbindingen. Daarmee worden de meest simpele tot meest moeilijke taken uitgevoerd. Zoals het pakken van een kopje koffie tot aan het plannen maken voor de toekomst.

Als er iets in je hersenen beschadigd raakt, merk je meteen dat je jouw hersenen nodig hebt bij alles wat je doet.

Doelgroep

NAH Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met een niet aangeboren traumatisch of niet-traumatisch hersenletsel na een herseninfarct (CVA), ongeval, infectie, tumor, hartstilstand en nog vele anderen oorzaken. Voor parkinson is er een specifieke behandeling.

Doel

De therapie is gericht op het verbeteren van kracht, conditie, balans, lenigheid en het positief beïnvloeden van spasticiteit. Al deze facetten zijn van invloed zijn op uw dagelijks functioneren, zoals opstaan, lopen, traplopen en het uitvoeren van sport en hobby’s. 

Specialisatie

De fysiotherapeuten Anne Kluivers en Kevin de Jong zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een NAH en zijn aangesloten bij het NAH netwerk Zuid-Holland noord.

Trainingsprogramma

Na aanmelding zal u individueel worden gescreend aan de hand van een vraaggesprek en een onderzoek. Hierbij worden uw wensen en de daarbij passende mogelijkheden besproken. In overleg met u wordt er een individueel behandelplan gemaakt.

Locatie

De intake en behandeling vinden plaats bij Paulides + Partners op de praktijk. Wanneer men niet in staat is om onze praktijk te bezoeken is het mogelijk dat de fysiotherapeut bij u aan huis komt.

Vergoeding

Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar krijgt u de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. U heeft een verwijzing nodig van de neuroloog.