Nieuw boek over mensen met visuele beperking

25 november 2021

Op dinsdag 23 november verscheen het boek 'Gezien, leven met een visuele beperking.' Oud-diplomaat Edy Korthals Altes (97), Tweede Kamerlid Daan de Kort (29), tassenontwerpster Annemarie Nodelijk (38), de uit Syrië gevluchte Amany Shalha (32) en 16 andere mensen met een visuele beperking vertellen hierin hun verhaal. Het boek geeft een unieke kijk op de mogelijkheden van mensen met een visuele beperking in werk, onderwijs en deelname aan de samenleving.

Hugo de Jonge, demissionair minister VWS, schrijft in het voorwoord:

“Deze bundel is een must read voor beleidsmakers en zorgverleners. Het is een bron van inspiratie voor mensen met een visuele beperking en vooral ook een oproep aan ons allen om de drempels voor deelname aan de samenleving door mensen met een visuele beperking verder te verlagen.” 

Naast interviews bevat het boek praktische informatie voor mensen met een visuele beperking, een uitleg over veel voorkomende en meer zeldzame oogaandoeningen, het voorwoord van demissionair minister Hugo de Jonge en een inleiding van Luuk-Jan Boon, directeur van de Oogvereniging.

Het boek 'Gezien, leven met een visuele beperking' is bedoeld voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met een oogaandoening of visuele beperking, maar zeker ook voor beleidsmakers, politici en zorgverleners.

 

Over de auteur

Auteur van het boek is Marijke Osinga. Ze is jurist. Daarnaast schrijft ze verhalen en houdt ze interviews. Dit laatste doet ze omdat ze graag iets wil doen aan de beeldvorming van mensen met een beperking. Marijke is slechtziend en linkszijdig spastisch. Ze traint bij Paulides + Partners en krijgt al jaren naar volle tevredenheid fysiotherapie bij Paulides + Partners.

 

Het boek is uitgegeven door SAAM Uitgeverij in nauwe samenwerking met de Oogvereniging. Het boek is verkrijgbaar in de (online) boekhandel.