e-Health

6 mei 2020

Fysiotherapie op afstand, hoe werkt dat precies?

Door de aanwezigheid van het coronavirus is er in onze maatschappij veel veranderd. Veel mensen werken thuis en bewegen gedurende de dag steeds minder. Daarnaast heeft niet iedereen een ergonomische werkplek met een goede stoel en bureau. Aan de keukentafel met je laptop zal na verloop van tijd fysieke problemen met zich meebrengen. Het coronavirus veroorzaakt overigens bij veel mensen spanning en stress, wat op termijn ook lichamelijke klachten kan veroorzaken.

Sinds 4 mei mag de fysiotherapeutische zorg weer voorzichtig opgeschaald worden. Dit houdt in dat wij weer patiënten mogen zien in de praktijk. Daarnaast vindt er ook nog veel digitale zorg (E-health) plaats. Online oefenprogramma’s via het programma Physitrack zijn inmiddels een vaste waarde binnen onze behandelmogelijkheden. Ook behoren telefonische consulten tot de mogelijkheden.
De bovenstaande digitale zorg is voor zowel bestaande als nieuwe cliënten beschikbaar. Om de huisartsen te ontlasten wordt er een online (screening) intake en onderzoek gedaan door middel van een videoconsult.

Om te kunnen videobellen zijn er eerst een aantal stappen die ondernomen moeten worden: 
1. Maak een afspraak voor een videoconsult (📞071-5617336 of via info@paulidespartners.nl)
2. U bent in het bezit van een laptop met camera, smartphone of tablet.
3. Ga naar de website van Physiapp of download de app PhysiAPP in de Appstore of Android.
4. U ontvangt een activatiecode via de mail, zodat u kan inloggen op PhysiApp.
5. Via de App kunt u op de afgesproken tijd videobellen.
6. U kunt via de app ook het persoonlijk opgestelde oefenprogramma bekijken.
7. Via de chatfunctie in de app kunt u naast het videoconsult ook vragen stellen, zodat wij de oefeningen eventueel kunnen aanpassen waar nodig.

 

Paulides + Partners staat voor u klaar!