Profiel

Petra Gielink

Fysiotherapeut

Petra is in 1982 in Leiden afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2010 als gezondheidswetenschapper. Naast jarenlange ervaring in vrijgevestigde praktijken heeft zij meerdere post HBO-cursussen gevolgd op orthopedisch gebied, in zwangerschapsbegeleiding, bekkenproblematiek en bekkenbodemdisfunctie. Sinds 2002 werkt Petra bij Paulides+Partners en tot 2014 heeft zij bij ons met veel plezier ook Zwangerfit®- en postpartumlessen gegeven.

Vanaf 2004 is zij geregistreerd oedeemfysiotherapeut met meerdere nascholingen in Oncologierevalidatie en Palliatieve zorg waardoor het grootste deel van haar behandelingen nu mensen met kanker betreft. Petra is geregistreerd bij Onconet.

Naast het werk in de praktijk is zij van 2012-2019 bestuurslid van de NVFL geweest, de beroepsinhoudelijke vereniging van fysiotherapeuten in de lymfologie en oncologie. Sinds het behalen van de Master Health Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam, houdt Petra zich graag bezig met de wetenschappelijke achtergronden van de (oedeem- en oncologie) fysiotherapie en de implementatie hiervan in de praktijk.

Sinds 2018 begeleidt Petra het interne kwaliteitstraject HKZ.

In het Eerstelijns samenwerkingsverband Voorschoten is Petra betrokken bij multidisciplinaire samenwerking op het gebied van patiëntenparticipatie.

Petra is werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag.

BIG-nummer: 29033655804