Sportfysiotherapie

Sport Fysiotherapeutisch Team

 

Sporters hebben behoefte aan een fysiotherapeutische behandeling die aansluit bij hun sportbeleving. Sportrevalidatie is voor zowel top- als breedtesporters.

De behandelingen bestaan uit de volgende punten:

Fysiotherapie

Het belangrijkste van de fysiotherapeut bij het begeleiden van sporters is de ‘coaching’ in de revalidatie periode. Vaak betekent dit het adviseren over het belasten van de blessure. 
Daarnaast bestaat de daadwerkelijke behandeling uit massagetechnieken, spier-, en gewrichtsmobilisaties en manipulaties.

Revalidatie trainingen

Een andere naam voor revalidatietraining is herstel training. Deze vorm van training bestaat uit kracht-, lenigheid, coordinatie en uithoudingsvermogen training. Deze trainingen worden sportspecifiek gemaakt. Zo zal de revalidatie van een voetballer met een enkelblessure er heel anders uitzien dan die van bijvoorbeeld een volleyballer.

Het doel van de behandeling is vanzelfsprekend het zo snel mogelijk weer terug komen op het ‘oude’ niveau. In dit kader is het van belang dat er ook snel verwezen kan worden naar andere diciplines voor bijvoorbeeld nader onderzoek of advies. 

Paulides + Partners onderhoud zeer nauwe banden met de sport medische afdelingen van het Haaglanden Medisch Centrum (locaties Antoniushove, Westeinde en Bronovo) en het Alrijne ziekenhuis (locaties Leiderdorp en Leiden)
Paulides + Partners verzorgt o.a. de fysiotherapeutische behandeling van de selectie van
ZZ Leiden Basketball en voetbalvereniging Voorschoten’97.
Daarnaast verzorgt Paulides + Partners een blessurespreekuur bij MHC Forescate en een jeugdblessurespreekuur bij Voorschoten’97.
Wekelijks is er op onze praktijk aan de Van Beethovenlaan een blessurespreekuur op vrijdagmiddag (aanmelding via het secretariaat)